Nak Kuruskan Badan Secara Sihat ?

Salah satu "KILLER SET" dalam rangkaian produk SHAKLEE. SANGAT PENTING UNTUK MENGETAHUI SET MANA YANG PERLU DIAMBIL KERANA SETIAP ORANG BERBEZA TAHAP KESIHATAN DAN KEGEMUKAN.


Kat sini kak yan kongsikan produk hebat untuk anda yang nak kurus..


SET KURUS SHAKLEE
LECITHIN dan ALFALFA merupakan 2 produk wajib/asas dan paling murah untuk kuruskan badan....dah ramai yang berjaya turun (ade yang sampai 20 kg!!!) dengan hanya mengambil dua produk ni.

Lecithin(Bakar)

-Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak.Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.



Alfalfa(buang)

-Bertindak sebagai detox semulajadi yang melawaskan sistem penghadaman dengan lembut. Menarik lemak yang teremulsi dari tindakan lecithin ke saluran najis. Proses membersihkan segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.




Menarik kan? Tak semua produk untuk kurus mampu memenuhi kehendak pelanggan. Tetapi dengan Shaklee, dah ada yang terbukti keberkesanannya. Lebih-lebih lagi ianya produk semulajadi dan sudah tentu tiada bahan kimia yang boleh membawa kepada kemudaratan tubuh kita.





"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"







* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Soya Terbaik Buat Peminat Soya

Azam 2018, anda nak  lebih sihat fizikal dan mental? Nak sihat secara sihat? Atau anda memang penggemar minuman sihat aka shake?? Meh kita try protein soya dari Shaklee ni...nama dia ESP..




Apa itu ESP 🗣🗣ENERGIZING SOY PROTEIN

😎sejenis minuman kacang soya yang rendah lemak yang tersangatlah BERKHASIAT

Antara kelebihan ESP

🏅Rasa kenyang berpanjangan untuk yang ingin mengurangkan berat badan
🏅Membekalkan tenaga 
🏅Membantu pembentukan sel-sel baru
🏅Menjadikan kulit lebih berseri dan lebih anjal
🏅Membantu menghilangkan parut jerawat  dan  menjadikan kulit muka gebu
🏅Meningkatkan kualiti memori 




Apa beza ESP dgn serbuk soya lain??

👉🏅Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari toksin)
👉🏅Rendah lemak tanpa kolestrol
👉🏅Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino)
👉🏅 Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral





ESP berperisa soya dan natural Vanilla. Anda boleh minum ESP sahaja atau blh jadikan shake dan di campur dgn susu segar. Satu tong boleh bertahan untuk 2 bulan. 

Ingin dapatkan soya terbaik ini...?






"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"







* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tips Paling Mudah Untuk Jadikan Bisnes Semakin Maju

Kalau dah ada bisnes, mesti kena ada sales.

Kalau nak ada sales, maknanya...mesti kena ada customer. Sales@jualan adalah nyawa tau dalam bisnes. Takde sales, bisnes boleh melingkup.



Nak kembangkan bisnes? Nak luaskan empayar? Nak tambah sales & customer?

So, camna nak ada customer & nak naikkan sales bisnes sendri? Pokok pangkalnya back to basic. Bagi yg Muslim, back to Allah.



Jaga lah Allah, nescaya Allah akan jaga urusanmu.



Utamakan Dia dalam segala hal. Bukan susah pun. Tu je. Betulkan yang biasa & biasakan yg betul

Nanti kita akan nampak keajaibannya tanpa kita sedar.

Tips Mudah Hamil Bagi Mereka Yang Inginkan Zuriat

Siapa yang tidak inginkan zuriat ? Semua pasangan yang berkahwin inginkan zuriat atau anak atau cahayamata bagi memeriahkan lagi rumahtangga. Walaupun baru je kahwin 6 bulan, mesti nakkan anak secepat mungkin. Apatah lagi bagi mereka yang dah kahwin bertahun-tahun.



Tetapi, kita hanya merancang.. Allah jua yang menentukan. Cepat atau lambat dapat zuriat bergantung kepada-Nya dan juga ikhtiar kita. Ada yg bunting pelamin. Kahwin sebulan terus lekat. Ada yang makan masa bertahun-tahun, malahan berbelas-belas tahun. Pokoknya, kena sabar dan usaha disamping tawakal pada-Nya.

Kat sini, Kak Yan nak kongsi tips mudah hamil bagi mereka yang inginkan anak. Pertama sekali, jangan stress. Jangan terlalu fikirkan untuk dapatkan anak. Biar ianya berlalu dengan tenang di samping berusaha. Tau tak, kalau asyik stress, ianya akan mengganggu hormon subur dalam tubuh wanita. Rezeki tidak pernah tersalah alamat. Pegang kata-kata ini. In Shaa Allah, hati akan tenang.

Yang kedua, jaga pemakanan & jaga berat badan. BMI pastikan normal. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ada masalah ketidakseimbangan hormon seperti PCOS. Kak Yan dulu pun ambil masa hampir 2 tahun nak dapatkan seorang anak disebabkan oleh PCOS. Kak yan ikut nasihat doktor supaya diet, diet & diet. Alhamdulillah... tak lama lepas tu, disahkan hamil.  Jadi, jaga makan & apa yang masuk dalam tubuh badan kita.




Satu lagi tips, semak waktu subur. Kalau wanita yang haidnya tidak tetap agak susah nak tau waktu subur kan? Korang boleh lah guna kaedah BBT (Basal Body Temperature). Nak tau lebih lanjut pasal BBT, boleh baca kat sini. Kalau rasa leceh guna BBT, guna je OPK (Ovulation Prediction Kit). Lebih senang merancang waktu yang sesuai untuk bersama suami.

Jangan lupa, suami pun kena mainkan peranan. Pastikan suami pun jaga kesihatan dan jaga pemakanan. Pola hidup yang tidak sihat boleh mempengaruhi kualiti sperma suami. Tahap kesuburan sperma boleh diuji di klinik atau di mana-mana hospital untuk mengetahui sejauh mana kualiti dan kesuburannya. Kadang-kadang, si isteri tiada masalah. Tapi si suami pulak yang jadi punca lambat dapat anak. Jadi, suami di luar sana jangan pula berasa malu dan segan untuk menguji kesuburan dan kualiti sperma sendiri. Jika ada masalah, ianya boleh diubati dengan cepat. 

Akhir sekali, jangan lupa makan vitamin. Tak salah nak ambil makanan tambahan untuk kesihatan tubuh badan sendiri. Tapi pastikan dapatkan dulu nasihat doktor. Jangan pula ambil sebarang vitamin yang tak tentu dari mana asal usulnya. 




Semoga Allah memberkati kita semua dan impian anda di luar untuk mendapatkan zuriat sendiri tercapai.



Aminnn...




Kalau berminat nak cuba vitamin untuk kesuburan suami isteri, boleh hubungi Kak Yan.




Tips Paling Senang Untuk Murah Rezeki dan Mudah Urusan

Alhamdulillah... masih diberi kesempatan bernafas hari ni. 

Nak tanya, korang tau tak cara paling senang nak dimurahkan rezeki? Atau nak lebih dipermudahkan perjalanan urusan seharian?

Senang je.. SOLAT DI AWAL WAKTU.



Saya dulu pun jenis solat hujung2 jugak. Tapi tak selalulah....huhuhuu..suka bertangguh. Sebab nak tgk drama lah...nak baca novel lahh.. nak itu..nak ini.. last2, solatnya di penghujung waktu. Bila solat hujung waktu, semua kerja jadi serba tak kena. 

Ulamak pernah bgtau, kalau kita tgh susun bata terakhir nak buat rumah, tapi waktu tu dah azan.. tinggalkan lah bata terakhir tu. Sambung buat balik lepas solat. Tengok? Betapa pentingnya untuk utamakan solat. Lebih2 lagi bergegas bila dah masuk waktu. 




Sekarang, saya dah cuba nak solat di awal waktu. Maknanya, sedaya upaya cuba buat. Tapi kadang2 terbabas jugak. Tapi apa yg saya perasan, kalau saya cuba konsisten solat awal...urusan saya pada hari tu mcm mudah aje... smooth aje. tak serabut. Kalau sibuk sangat kerja berlambak, boleh aje disiapkan dengan mudah. Pendek kata, waktu jadi panjang. Cukup nak selesaikan semua benda. Hati pun tenang. 







Kalau korang tak percaya, cuba buat dengan konsisten. Tengok hasilnya. 













VIVIX SHAKLEE YANG MAHAL. BERBALOI KE?

Minggu lepas, 3 4 org duk merisik tanyakan pasal vivix. Bila bgtau harga, semua terdiam...diorang ckp "mahal nyaaaaaa". Tapi kenapa diorang tanya pasal vivix? Tak tanya pasal vitamin lain? Sbb diorang tau, vivix ni vitamin terbaik. Khasiatnya terbaik. Konfem diorang dah siap google mengenai vivix. 




Vivix ni antara vitamin paling mahal dlm Shaklee. Biasanya customer yg ada penyakit kronik akan ambil vivix, seperti kanser, gout, buah pinggang, diabetes, jantung, strok dan jugak org2 tua yg susah sgt nak makan ubat hospital banyak2.

Bukan lah nak ckp bila makan vivix terus sembuh dari sakit. Yg menyembuhkan hanya Dia. Tapi kita kena usaha utk menyembuhkan. Usaha utk mengurangkan sakit tuh. Sebab dah memang terbukti vivix ni amat bagus. Dah ada kajian antarabangsa. Dah terbukti berjaya mengurangkan risiko penyakit kronik. 



Kenapa pesakit kronik akhirnya akan ambil vivix? Sebab dah habis ikhtiar. Bila duit dah habis ribu riban dengan kos hospital sebagainya, baru lah diorang akan tau yg VIVIX NI MURAH SEBENARNYA ! Dan akan menyesal sebab tak amalkan awal2 sblm penyakit makin teruk. 

Jangan ragu2 dgn vivix. Sebab korang takkan menyesal. Ada sahabat yg dah 2 kali duk ulang beli vivix utk mertuanya yg diserang strok. Mujarab katanya...jadi, fikir2 kan lah. 






Kalau nak tau lebih lanjut mengenai vivix, boleh baca di sini, dan boleh juga hubungi saya. 




Keajaiban Solat Hajat

Nak untung berniaga baru nak mintak dgn Allah. Ajaran sape nih??

Solat Dhuha sbb nak mintak rezeki? Ini ajaran salah. Dhuha bukan sbb nak rezeki. Kita buat Dhuha sbb nak bgtau Allah yg kita nih jenis umat yg bersyukur. Tapi hikmah di sebalik Dhuha tu, melimpah lah rezekinya.



Tapi Allah dah ckp, mintak lah apa je. Nescaya dia akan tunaikan. Jadi, jgn berhenti meminta.


Saya teringat keajaiban solat hajat. Waktu tu saya nak sangat kerja tetap, sbb dah hampir setahun kerja cacamarba. Selepas saya dapat panggilan temuduga, saya solat hajat 40 hari 40 malam tanpa henti. Mintak dgn Allah tiap2 waktu.



Hari ke 42, Alhamdulillah...saya berjaya. Saya ada bgtau sorang kawan, dia ckp...solat hajat 40 hari 40 malam mmg mujarab kalau kita betul2 berkehendakkan sesuatu dan betul2 fokus.

Korang cubalah.. mintak betul2. In Shaa Allah akan ditunaikan.