Tips Paling Senang Untuk Murah Rezeki dan Mudah Urusan

Alhamdulillah... masih diberi kesempatan bernafas hari ni. 

Nak tanya, korang tau tak cara paling senang nak dimurahkan rezeki? Atau nak lebih dipermudahkan perjalanan urusan seharian?

Senang je.. SOLAT DI AWAL WAKTU.



Saya dulu pun jenis solat hujung2 jugak. Tapi tak selalulah....huhuhuu..suka bertangguh. Sebab nak tgk drama lah...nak baca novel lahh.. nak itu..nak ini.. last2, solatnya di penghujung waktu. Bila solat hujung waktu, semua kerja jadi serba tak kena. 

Ulamak pernah bgtau, kalau kita tgh susun bata terakhir nak buat rumah, tapi waktu tu dah azan.. tinggalkan lah bata terakhir tu. Sambung buat balik lepas solat. Tengok? Betapa pentingnya untuk utamakan solat. Lebih2 lagi bergegas bila dah masuk waktu. 




Sekarang, saya dah cuba nak solat di awal waktu. Maknanya, sedaya upaya cuba buat. Tapi kadang2 terbabas jugak. Tapi apa yg saya perasan, kalau saya cuba konsisten solat awal...urusan saya pada hari tu mcm mudah aje... smooth aje. tak serabut. Kalau sibuk sangat kerja berlambak, boleh aje disiapkan dengan mudah. Pendek kata, waktu jadi panjang. Cukup nak selesaikan semua benda. Hati pun tenang. 







Kalau korang tak percaya, cuba buat dengan konsisten. Tengok hasilnya. 













VIVIX SHAKLEE YANG MAHAL. BERBALOI KE?

Minggu lepas, 3 4 org duk merisik tanyakan pasal vivix. Bila bgtau harga, semua terdiam...diorang ckp "mahal nyaaaaaa". Tapi kenapa diorang tanya pasal vivix? Tak tanya pasal vitamin lain? Sbb diorang tau, vivix ni vitamin terbaik. Khasiatnya terbaik. Konfem diorang dah siap google mengenai vivix. 




Vivix ni antara vitamin paling mahal dlm Shaklee. Biasanya customer yg ada penyakit kronik akan ambil vivix, seperti kanser, gout, buah pinggang, diabetes, jantung, strok dan jugak org2 tua yg susah sgt nak makan ubat hospital banyak2.

Bukan lah nak ckp bila makan vivix terus sembuh dari sakit. Yg menyembuhkan hanya Dia. Tapi kita kena usaha utk menyembuhkan. Usaha utk mengurangkan sakit tuh. Sebab dah memang terbukti vivix ni amat bagus. Dah ada kajian antarabangsa. Dah terbukti berjaya mengurangkan risiko penyakit kronik. 



Kenapa pesakit kronik akhirnya akan ambil vivix? Sebab dah habis ikhtiar. Bila duit dah habis ribu riban dengan kos hospital sebagainya, baru lah diorang akan tau yg VIVIX NI MURAH SEBENARNYA ! Dan akan menyesal sebab tak amalkan awal2 sblm penyakit makin teruk. 

Jangan ragu2 dgn vivix. Sebab korang takkan menyesal. Ada sahabat yg dah 2 kali duk ulang beli vivix utk mertuanya yg diserang strok. Mujarab katanya...jadi, fikir2 kan lah. 






Kalau nak tau lebih lanjut mengenai vivix, boleh baca di sini, dan boleh juga hubungi saya. 




Keajaiban Solat Hajat

Nak untung berniaga baru nak mintak dgn Allah. Ajaran sape nih??

Solat Dhuha sbb nak mintak rezeki? Ini ajaran salah. Dhuha bukan sbb nak rezeki. Kita buat Dhuha sbb nak bgtau Allah yg kita nih jenis umat yg bersyukur. Tapi hikmah di sebalik Dhuha tu, melimpah lah rezekinya.



Tapi Allah dah ckp, mintak lah apa je. Nescaya dia akan tunaikan. Jadi, jgn berhenti meminta.


Saya teringat keajaiban solat hajat. Waktu tu saya nak sangat kerja tetap, sbb dah hampir setahun kerja cacamarba. Selepas saya dapat panggilan temuduga, saya solat hajat 40 hari 40 malam tanpa henti. Mintak dgn Allah tiap2 waktu.



Hari ke 42, Alhamdulillah...saya berjaya. Saya ada bgtau sorang kawan, dia ckp...solat hajat 40 hari 40 malam mmg mujarab kalau kita betul2 berkehendakkan sesuatu dan betul2 fokus.

Korang cubalah.. mintak betul2. In Shaa Allah akan ditunaikan.







Berhutang Untuk Pendidikan

Saya selalu bgtau suami saya, kita kena buat simpanan utk anak2. Tak kisah lah macam mana pun. Sebab tu bila umur anak saya tak sampai setahun, saya dah buat akaun tabung haji untuknya. Simpan duit kat situ.

ihsan google

Sebab utamanya, utk pendidikan. Saya tak nak bila anak2 dah besar dan nak sambung belajar, terpaksa meminjam. Dengan sapa? Dengan PTPTN lah. Cukup lah mak ayahnya yg meminjam. Kalau boleh, taknak generasi kami pun meminjam sama...huhuhu...

cukup2 lah berhutang untuk belajar

Dan duit simpanan tu pun utk kecemasan. Sebab kita tak tau apa akan jadi pada masa akan dtg. Kalau terjadi apa2 pada kami, sekurang2 nya..anak2 masih ada dana utk teruskan hidup. Walaupun tak banyak, ianya tetap membantu.


Sekarang anak kami baru 2 orang. Mudah2an anak2 ini menjadi anak2 yg soleh dan sentiasa menyenangkan hati kami. Saya ckp dengan suami " saya tak kisah seksok anak sy kerja apa. Janji dia menjadi ORANG ". Kalau dia berjaya dlm hidup sekalipun, tetapi tidak menjadi "ORANG", tak guna jugak kan??

Semoga doa dan impian kami suami isteri dimakbulkan Tuhan.







Berminat Nak Join Shaklee ? Ketahui Caranya Di Sini.

Salam gaisssss......

Rupa2 nya masih ada yg tertanya2, camna ek kalau nak join Shaklee? Mahal ke kena bayar? Ada sampai kena buat loan bank tak? Pastu, kena keluar malam2 pergi kelas tak? Pastu...pastu... pastu....



Haa... meh nak cite. Join Shaklee tidak sesukar yang digambarkan.

Pertama sekali, kena bayar yuran cuma RM69 aje. Tak pun, korang buat pembelian dan cukupkan 200uv. Boleh kumpul order dgn kawan2 yg nakkan vitamin Shaklee. Cukupkan 200uv dan tak payah bayar dah RM69 tuh. Ramai yg buat cara ni. Korang pilih je yg mana berkenan di hati.

Keahlian nih untuk seumur hidup tau. Takde renewal tiap2 tahun. Bila dah bayar yuran, nanti korang akan dapat memberkit dari Shaklee. Dalam tu ada manual bisnes, senarai harga vitamin, products guidelines & pamplet2 pasal Shaklee.

Bila dah join Shaklee, korang nak berniaga atau tak... terpulang. Kami tak paksa. Ada yg join Shaklee sbb hanya nak dptkan vitamin dgn harga ahli. Kurang 15-25% tau dari harga biasa. Banyak tuh untung. Tapi bila korang dah dapat hidayah nak berniaga.. yelahhh... mana lah tau kan tetiba terbukak hati sbb tgk org lain dapat bonus kepuk2, jangan risau, "otai2" sedia membantu.



Bantu camna? Kami ada online class tau, ada wassap group, telegram. Tak payah korang susah payah angkut anak2 korang, suami dan segala2 nya semata2 nak ke kelas yg cuma sejam dua. Otai2 Shaklee pulak takde maknanya nak buat MLM (meeting lewat malam) segala bagai. Lebih baik tidur kat rumah...kikiki....

Paling penting, Shaklee bukan sistem piramid seperti bisnes yang lain. Shaklee tidak senang2 nak bagi orang2 yg atas nih kaya. Diorang pun kena menjual jugak. Korang ingat, otai2 Shaklee goyang kaki & bonus masuk? Satu kesilapan besar di situ. Kita kerja, kita dapat.. kalau malas, melepassss... Silap2, kalau korang rajin berganda2, korang akan dpt bonus lagi banyak dari upline korang. Tak caya? Cuba join & pulun buat bisnes.

Fuhhhh.... panjang plak explain nya. Kalau korang rasa nak cari income lebih di zaman yg serba mencabar mental dan fizikal nih, bolehlah contact saya yer. Nanti saya akan ajar korang satu persatu. Dari A-Z. From ZERO to HERO !




Bisnes Yang Mudah Untuk Graduan Yang Sedang Menganggur

Dulu agak kecoh di negara kita tentang lepasan graduan susah nak dapat keje. Tak kiralah kerja kerajaan ataupun swasta. Yelah, zaman skang nih zaman yg mmg mencabar. Keluar universiti atau kolej pun, kerja belum tentu dapat. Kalau setakat menganggur setahun dua selepas keluar U tu, itu perkara biasa. Cikgu pun ada yang menggangur sedangkan org cakap cikgu senang nak dapat kerja. Jadi, nak taknak, kena lah fikir alternatif lain.


Sekarang nih dah nampak ada sesetengah fresh graduate mula meniaga kecik2. Tak kisah lah meniaga apa, janji dapat jugak income.


Paling ramai, berniaga online. Sebab senang dan tak perlukan modal yang besar. Sehinggakan ada yang dah dapat income ribu2 sebulan. Tak perlu kerja pejabat pun. Tapi dah ada pejabat sendiri kat rumah. Best tak?



Salah satu bisnes online yang glamer, Shaklee. Kenapa Shaklee ? Sebab Shaklee satu bisnes yang mudah dan murah. Nak join cuma kena bayar RM69 je untuk seumur hidup. Perlukan modal utk stok? Tak payah. Pelanggan bayar, kita cuma perlu order online. Kena selalu keluar malam? Tak ada pun....Sebab semuanya online. Cuma kita kena rajin, Yelahhhh... nak berjaya dalam apa2 kena rajin. Jual nasi lemak tepi jalan pun kena rajin.



So, dengan keadaan sekarang..kita kena buat sesuatu yang boleh janakan pendapatan kita. Takkan sampai 4 5 tahun sanggup mengganggur? PTPTN sapa nak bayar...?? huhuhuhu.... jdi, buatlah sesuatu. Tak rugi pun.

Kalau ada niat nak berniaga Shaklee tapi tak tau nak buat camna, boleh hubungi saya. Saya akan ajar satu persatu.








Percutian Percuma dengan Shaklee

Jeles sangat2 tau bila dapat tau geng2 Shaklee dapat pergi ke Langkawi. Jangan duk perlekeh tau walaupun hanya Langkawi je. SEBABNYA SEMUA FREE.




Diberikan penginapan di hotel 6 bintang. Bilik free, makan minum free...siap dapat duit poket lagi. Tuh belum masuk surprise yang memang sentiasa ada dari Shaklee.










Tapi diorang dapat pergi sana sebab kerja keras diorang. Berbaloi lah dengan apa yang diorang dah buat. Tak adanya asyik goyang kaki aje tapi bonus masuk kepuk2. Itu bukan Shaklee tau...!



Nih yang local trip. Shaklee pun ada buat jugak International Trip. Lagi masyukkkkk....!! Kaw2 dia punya special...

Kalau nak join trip nih jugak, kena keje kuat dari sekarang. Tak boleh nak slow motion. Kena pecut laju2 mcm Usain Bolt.