Susu Yang Dicari Oleh Wanita Yang Sedang Hamil

Bila dapat tau mengandung, dah ada plan dalam kepala nak dapatkan yang terbaik untuk baby dalam perut. Tak kiralah samada yang kali pertama nak jadi ibu atau yang dah ada anak berderet. Semua mesti nak yang terbaik. Terutamanya susu untuk ibu mengandung. Agak pening juga nak memilih sebab banyak sangat yang ada di pasaran. Pelbagai rasa & perisa.

Susu adalah minuman yang tinggi kandungan protein. Terutamanya susu yang berasaskan soya. Sebab itu ESP Shaklee sangat disyorkan untuk ibu-ibu yang mengandung & ibu yang menyusukan anak. Hampir kesemua vitamin yang diperlukan oleh golongan ini boleh didapati dalam ESP.


ESP Shaklee

Mengapa protein penting untuk ibu hamil ?

Apabila seseorang wanita itu mengandung, dia sebenarnya sedang berkongsi segala-galanya dengan anak di dalam kandungan termasuklah segala vitamin & mineral yang si ibu makan. Kalau kurang protein , akan ada pula risiko yang bakal dihidapi oleh si ibu:
     • risiko keguguran
     • cepat penat
     • gigi mudah tercabut
     • sakit tulang/osteoporosis
     • kurang berat badan

Kalau bayi pulak kurang protein, mungkin akan berlaku kecacatan pada bayi, kerosakan otak, penyakit tulang lemah & tulang-tulang yang lambat terbentuk.
Sebab itulah ibu-ibu yang sedang mengandung disyorkan untuk ambil lebih kurang 70g protein setiap hari. Kalau ambil 3 sudu besar ESP tiap-tiap hari, kita akan dapat 28g protein. Ditambah pulak dengan protein yang ada dalam makanan kita seperti ayam, ikan, daging & produk-produk tenusu yang lain. Jadi tidak mustahil, ibu hamil akan dapat protein yang cukup.

jumlah nutrisi yang diperlukan oleh ibu mengandung & ibu yang menyusukan anak


Selain daripada itu, ESP dijamin dapat sediakan 9 jenis asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia cuma dapat diperolehi melalui makanan. Adakah kita yakin bahawa apa yang kita makan setiap hari mampu sediakan 9 jenis asid amino ini ? Atas sebab inilah ramai yang mengesyorkan ESP untuk melengkapkan asid amino dalam tubuh kita.

Sebenarnya memang dah ramai yang berpuas hati dengan ESP. Lebih-lebih lagi sebab soya yang digunakan untuk jadikan ESP ni dari jenis yang NON-GMO. NON-GMO ni bermakna BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPURKAN DENGAN SEGALA BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN. Yang paling bagus, ESP ni dijaga dalam bentuk NON-GMO sejak mula ditanam dari anak benih sehinggalah membesar.Jadi pastikan susu soya yang kita minum setiap hari ditanam secara NON-GMO untuk mengekalkan kesihatan dalam jangka masa yang panjang.Inginkan kebaikan ESP untuk bayi yang sedang membesar dalam rahim anda ?

 order sekarang

1 comment:

 1. Memang beza sangat minum ESP masa pregnant, lebih bertenaga. ESP ni bukan untuk ibu hamil je, semua peringkat wanita pun sesuai. Klik untuk baca entry saya ESP untuk wanita

  ReplyDelete