Sesuaikah ESP Shaklee Untuk Penyakit Kencing Manis@Diabetes ?

Ramai yang bertanya, adakah ESP Shaklee sesuai untuk penyakit kencing manis ?

Sebelum itu, kita kenali dulu apakah maksudnya PENYAKIT KENCING MANIS.

Kencing manis @ diebetes adalah satu penyakit yang berkaitan dengan kandungan gula yang tinggi dalam darah. Biasanya paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.

Dalam penyakit kencing manis, ianya disebabkan oleh kekurangan insulin. Ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga. 

Dalam pemilihan makanan bagi mereka yang mengidap kencing manis, mereka harus melihat jenis karbohidrat yang terkandung di dalam makanan tersebut. Ada jenis karbohidrat yang cepat diserap tubuh (sehingga kadar gula dalam darah meningkat dan cepat terasa lapar) dan ada juga karbohidrat yang lambat diserap (sehingga kadar glukosa darah lebih stabil dan terasa kenyang lebih lama. 

Indeks glisemik (G.I) adalah ukuran kecepatan sesuatu makanan yang mengandungi karbohidrat dalam meningkatkan kadar gula dalam darah setelah dimakan. Makanan dengan indeks glisemik yang tinggi adalah makanan yang cepat dicerna dan diserap sehingga kadar gula darah akan meningkat dengan cepat secara berterusan.  Makanan dengan indeks glisemik yang rendah akan mengalami pencernaan dan penyerapan yang lambat sehingga peningkatan kadar glukosa dan insulin dalam darah akan terjadi secara perlahan-lahan. Selain itu, makanan dengan indeks glisemik yang rendah dapat mengawal nafsu makan dengan memperlambatkan rasa lapar. Sekaligus dapat menurunkan berat badan.

Energizing Soy Protein mempunyai indeks glisemik yang rendah


Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. Sesuai untuk semua peringkat umur. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah, iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai kepada pengidap kencing manis.
Ingin mendapatkan ESP Shaklee...?


Kami akan menghantar terus pesanan anda dengan kadar rata RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 untuk Sabah & Sarawak

Sekiranya ada persoalan berbangkit mengenai rundingan harga mengikut bajet, dosage, kuantiti dan pengambilan setiap produk, boleh hubungi saya 

Emel: idyani@gmail.com
Call/SMS/wassap: 019-9319790
"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya mendaftar menjadi ahli SHAKLEE? Hubungi saya juga. Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan. Anda akan dijemput ke KUMPULAN EKSLUSIF kami di Facebook"

No comments:

Post a Comment