Tips Untuk Berjaya Dalam Bisnes


Waktu kali pertama saya join Shaklee untuk buat bisnes, leader saya bagitau..

"..Kena kuatkan hubungan dengan Maha Pencipta. Buat yg wajib...amalkan yang sunat. Jaga Allah dahulu, baru lah Allah akan jaga kita. Turutkan perintah Dia dulu..baru lah Dia akan tunaikan permintaan kita. Bergantung lah 100% hanya pada Dia. Bukan pada orang lain. Bukan hanya untuk bisnes, tapi untuk kita hidup senang kat dunia dan akhirat."



Tersentak saya. Tiba-tiba rasa diri ini begitu kerdil....kikiki.. walaupun selalu dengar orang cakap camtu. Tapi tak sangka, akan dengar dari mulut seorang leader bisnes. Sebab sebelum nih, saya asyik lahhhh duk sangka yang bukan2 pasal leader2 MLM ni...huhuhuhuhu....i'm sorry..


Alhamdullillah... begitu banyak perubahan yang saya dapat. Yang paling utama, sikap positif. Sentiasa berfikiran positif walaupun ada penolakan. Kesabaran yang tinggi juga perlu dalam berbisnes. Bukan Shaklee je... tapi semua jenis bisnes. Sebab ianya memakan masa dan "memakan hati"... hahahaha.... kalau tak sabar, dah lama saya fedup. Dah lama saya beralih arah.

Fikir yang baik-baik.. maka, akan datanglah perkara yang baik-baik dalam hidup. Sentiasa kena ingat, Allah akan bertindak mengikut sangkaan hamba-Nya.



Jadi, think positive & positive things will happen.













No comments:

Post a Comment