Korang Ingat Produk Shaklee Bagus Sangat Ke..??


Saya dulu anti-supplement. Lebih2 lagi Shaklee... hahahaha. Sbb ter"aktif" dlm satu group ni di fb. Jadi kiranya mcm di "brainwash" lah. Macam2 disogok2 kan pasal Shaklee. "dedak", "instant food", "buatan US", "yahudi". Pendek kata, mmg harus boikot terus lah Shaklee dlm kitaran hidup.

Tapi, tu lahhh... bila terlalu membenci kan, biasanya akan jadi jodoh kita...kuang...kuang...kuang...



Kenal Shaklee waktu pregnant anak ke-2. Sebabnya dah muak minum anmum. Nak cari susu lain. Gugel punya gugel.. terlekat dgn ESP. Gugel lagi pasal ESP sampai lunyai. Last2, beli lah satu tong. Sekarang, jadi minuman feveret.

Ramai plak yg tanya lepas tu, best ke makan vitamin Shaklee sampaikan terus sign up jdi ahli? Siap pomot & jual lagi...



Ehhh... gila tak best? Kalau korang nak tau, Shaklee nih SYARIKAT SUPPLEMENT SEMULAJADI NO1 DI US. Shaklee dah melabur lebih dari US$250 juta tau utk R&D. Siap ada Landmark Study. Kalau nak tau apa tu Landmark Study, sila gugel & gugel kan sekali kalau2 vitamin lain pun ada Landmark Study jugak. Yg penting, Shaklee bukan vitamin sintetik yg penuh dgn pewarna dan perisa tiruan.

Lagi best, ada plak soklan.. "Kalau Shaklee nih hebat bebenor, kenapa takde ladang sendiri?"

Hmm... daripada melaburkan duit utk ladang, lebih baik laburkan duit utk R&D. Tumpukan 100% utk R&D. Jimat masa, jimat tenaga. Lagi satu, dpt jimatkan duit utk kos buruh & macam2 lagi utk pengurusan ladang. Ladang2 yg nak supply bahan mentah utk kompeni Shaklee buat vitamin, perlu melalui tapisan yg ketat. Kekurangan walaupun cuma 1% pun dah kena reject. Haa.. tak ke hebat tu ? Ni bukan propa tau. Bukan saja2 claim. Ada fakta. Sila gugel.

Yg penting, famili saya makin sihat. Anak2 pun dah tak bergantung kpd ubat klinik dan hospital 100%. Tipu lah kalau kata tak sakit langsung. Tapi takde lah memanjang je sakit mcm sblm2 nih. Sebab dah ada prevention kan... bak kata org "PREVENTION IS BETTER THAN CURE".


Kalau tgk di luar sana, dah ramai yg berjaya dgn Shaklee. Siap boleh sponsor mak ayah buat haji. Buat umrah. Melancong. Tapi yg paling penting, dapat "kebebasan kewangan dan kebebasan masa". Tak terikat dgn sapa2. Kecuali Allah SWT. Itu yg ramai org nak sebenarnya, termasuk lah saya. Tapi dgn syarat, kena keje kuat. Kalau ke laut, semua impian pun ke laut lah jawabnya.

Jadi, pesanan utk yg di luar sana.. cari lah ilmu pasal supplement. Tak semua supplement tu sama & bisnes Shaklee pun tak sama dgn MLM yg lain (tak payah nak buat loan puluh2 ribu....kikiki)



Kesimpulannya, belajar & terus belajar utk dapatkan ilmu. Bukan main hemtam kromo je...



Salam sayang..










No comments:

Post a Comment