Berhujung Minggu Di Bayou Lagoon Park Resort, Melaka

Yahooooo.... cuti sekolah dah bermula. Tapi anak2 saya takde yang sekolah lagi. Masih di tadika.




Kenapa saya suka sangatttt cuti sekolah? Sebab jalan tak jem nak pergi kerja.. hahhahha... kalau tak seawal 6.45pagi dah kena turun dari rumah. Sekarang jam 7 lebih pun masih sempat.

Cuti sekolah tetap kena kerja lah kan sebab saya bukan cikgu. Tapi saya memang akan bawak anak2 jalan2 jugak hujung minggu. Biasanya hari Ahad. Kalau luar KL, ke Melaka lah biasanya.

Saya suka bawak anak2 saya ke taman tema air. Sebab anak saya yang kedua takutkan air yang berombak. Sekurang2 nya dapat jugak bagi dia pengalaman main air tanpa rasa takut. Apa yg saya perasan, dia makin berani dengan air walaupun jenuh jugak mengajak dia masuk dalam kolam.

Anak2 pulak dah pandai sekarang. Asyik request nak stay kat hotel yang ada water park... huhuhuu.. So, kena menabung lerr.. Kalau nak tau detail pasal Bayou Lagoon, boleh ke website ini. Harga bilik pun just nice. Takde lah mahal sgt2.

Anak ke-2, Raja Aneeq Nuqman bin Raja Aznan




Bayou Lagoon Resort, Melaka

Anak saya yang sulung memang dari kecil lagi tak takutkan air. Kalau ke taman tema, memang saya lepaskan aje dia main. Tengok2, dah ada kawan. Anak saya yang sulung memang mudah dapat kawan. Peramah pun yerr....Bila dah ada geng, lagi syok kotttt... sebab tu sampai taknak berhenti main walaupun jari tangan kaki semua dah kecut...huhuhuu....

Apa pun, ini lah syurga saya dan suami. Bila anak2 happy, kami lagi happy.







No comments:

Post a Comment