Kesan Sampingan ESP Yang Perlu Kita Tahu !







Mentang-mentanglah Shaklee tengah buat promosi ESP Beli 6 FREE 1, semua pakat dok cerita & share yang baik-baik saja pasal ESP. Takde satu pun yang buruk. Sampaikan ada yang bagitau  ESP ada 70 kebaikan & faedah bagi sesiapa yang amalkan dengan konsisten.


kebaikan esp untuk ibu hamil
ESP (Energizing Soy Protein)

Sekarang saya nak kongsi cerita pulak mengenai KEBURUKAN ESP. Baca & fahamkan betul-betul. Lepas tu boleh buat penilaian sendiri.





Pertama, kalau konsisten dengan ESP akan ada kesan pada tubuh kita, Terutamanya kepada ibu-ibu yang dalam pantang selepas melahirkan anak. Kebanyakan baju-baju & seluar kain yang kita pakai sebelum mengandung akan membesar. Silap-silap semasa awal mengandung pun sudah tak sesuai dengan kita. Tidakkah itu membazir namanya ? Encik suami pun mesti dah tak kuasa nak melayan kita untuk beli baju baru saiz S atau M yang sesuai dengan isteri dia.


Kedua, encik suami pasti akan kurang bagi duit belanja bulanan untuk makan minum. Mana taknya, dah selalu sangat skip makan pagi & malam. Penangan ESP punya pasallah. Kalau breakfast dengan ESP, mesti dah tak lalu nak makan nasi goreng, mee goreng. Paling tak pun, makan kuih je seketul dua. Malam pun sama. Kalau sebelum nih makan mee sup, meehoon tomyam, nasi paprik & segala mak nenek kudapan, bila dah minum ESP, semua tuh dah tolak tepi. En. suami senyum dalam hati "jimat duit aku". Sapa yang rugi sebab duit bulanan dah kena tolak ?

Yang ketiga, siapa-siapa yang jenis suka guna make-up mahal-mahal pun akan turut menyesal kalau dah start ketagih dengan ESP. Sebabnya kalau selalu minum ESP, kita dah jadi malas nak sapu segala bedak, segala krim yang harga ratus-ratus tu. Kesan make-up tuh tak setanding dengan kesan ESP. Last-last tersadai je krim mahal tuh dalam almari solek. Tak pun masuk tong sampah sebab dah expired. Membazir kan ?


Keburukan ESP yang keempat terutamanya untuk ibu-ibu yang menyusu.  Mereka dah takde can nak buat alasan anak nak mengempeng lama-lama. Lebih-lebih lagi di rumah. Dah tak boleh nak elak dari buat kerja rumah sebab anak-anak yang menyusu jadi mudah kenyang. Apa kaitannya dengan ESP ? ESP kan sumber protein. Cukup khasiat untuk si anak. Protein dari ESP disalurkan untuk anak melalui susu ibu. Sebab itulah anak-anak mudah kenyang. 

kebaikan esp untuk ibu menyusu badan

Kelima & yang terakhir, ESP bekalkan tenaga lebih bagi wanita yang sedang mengandung. Biasanya kalau mengandung kita akan mudah penat & nak melepek aje kerjanya. Suami nengok pun kesian. Asyik tak larat nak bergerak. Tapi kalau konsisten dengan ESP, rasa cergas je. Rasa bertenaga, Muka pun takdelah nampak pucat & kusam. Kan dah rugi tu? Padahal time mengandunglah kita nak mengada-ngada dengan suami. Nak rehat lebih-lebih kat umah. Tapi biasalah kalau dah nama perempuan, Kalau dah cergas sikit, mulalah nak buat itu ini kan ? Suami pun dah jadi confuse "tak macam mengandung je bini aku nih?"... haa...siapa nak jawab tu..

Jadi, fikir-fikirkanlah & berhati-hatilah sebelum nak consume ESP. Sebenarnya banyak lagi kesan sampingan ESP. Kena cuba dan alami sendiri. Dapatkan segala maklumat yang betul & sahih daripada pengedar terbaik anda.








No comments:

Post a Comment