Buang Air Tetapi Keluar Darah Salah Satu Tanda-Tanda Buasir


Ramai di antara kita pengidap buasir. Tetapi ada yang segan untuk mendapatkan rawatan doktor dan mengaku mereka ada masalah buasir, terutamanya wanita. Namun sekarang, mereka boleh mendapatkan set shaklee untuk buasir. Vitamin ini terdiri daripada Omegaguard, Zinc Complex & Ostematrix. Setiap vitamin ini mempunyai fungsi berbeza yang akan dapat mengurangkan kesakitan akibat buasir.

Buasir adalah pembengkakan yang berlaku pada saluran darah “vein directum”. Buasir keluar darah apabila kita buang air besar. Pada peringkat yang lebih teruk, akan keluar sesuatu seperti lendir pekat berwarna merah darah melalui dubur & ia memang bercampur darah.


Tedapat dua jenis Buasir : Dalaman dan Luaran

1) Buasir Dalaman selalunya tidak menyebabkan kesakitan atau gatal dan kita tidak boleh merasanya kerana ianya terdapat pada bahagian paling dalam di usus besar. Buasir dalaman adalah tidak merbahaya, tetapi pendarahan itu disebabkan oleh kanser dan ianya haruslah dirawati.

2) Kebanyakan petanda yang sering kita dengar disebabkan oleh Buasir Luaran, antaranya adalah seperti kesakitan, kepedihan dan kegatalan. Jika Buasir Luaran menjadi besar dan tidak mendapat bekalan darah, satu ketulan boleh terbentuk di dalamnya dan menyebabkan kesakitan yang teramat sangat serta menyebabkan buasir darah beku. Oleh kerana ianya mempunyai banyak petanda yang tidak disenangi, buasir luaran biasanya mendapat perhatian utama semasa rawatan. Sekiranya urat pada dubur regang dan terdapat Buasir, ianya menjadi susah untuk dipulihkan sepenuhnya. 

Sebenarnya wanta hamil lebih mudah mengalami buasir kerana apabila kandungan semakin besar, rahim akan menekan rektum iaitu hujung usus besar dan ketika buang air, wanita cenderung untuk tunduk sedikit yang memberi lebih tekanan. Ini lama kelamaan akan membuatkan wanita mendapat buasir. Segan berjumpa doktor untuk dapatkan rawatan...??

Jangan risau....

SET BUASIR dari Shaklee boleh membantu 
Ingin mendapatkan SET BUASIR SHAKLEE ?

 order sekarang

Anda akan membuat tempahan terus melalui ESELL Shaklee


Sebarang pertanyaan & konsultasi penuh, boleh hubungi saya:

☏ sms/whatssap : 019.931.9790 (YANI ISMAIL)
✉ email : idyani@gmail.com
                                                
"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment