Shaklee, MLM Yang Menipu ?Shaklee ?
MLM ?
Sistem piramid ?
Upline makan hasil downline ?


Inilah tanggapan sesetengah orang mengenai MLM. Ada yang menganggap MLM sama dengan sistem piramid iaitu mengkayakan orang atas dan orang bawah tidak boleh menandingi orang atas. MLM bukan sistem piramid. Jika sistem piramid, orang bawah atau downline tidak boleh memotong orang atas atau upline. Tidak mustahil jika kita sertai MLM tahun ini, kita sudah boleh memotong upline kita yang sudah lama menyertai MLM. Asalkan kita kuat berusaha, kita boleh memotong bonus upline. KENAPA MESTI SHAKLEE ?


Pertama sekali, Shaklee bukan sistem piramid. Shaklee mempunyai pelan pemasaran yang adil. Tidak kira upline atau downline, yang berusaha secara konsisten sahaja yang boleh berjaya. Sistem lain, siapa yang jadi upline, orang tu lebih untung. Tetapi dalam Shaklee, siapa rajin dia yang akan berjaya. Ramai yang bimbang hendak menyertai Shaklee. Bagi mereka, orang yang lewat akan rugi dan tidak boleh berjaya. Shaklee, tidak mengira itu semua. Samada awal atau lewat, peluang tetap sama. Jika kerja banyak, dapat banyak. Kerja sedikit, dapatlah sedikit. Pelan pemasaran Shaklee adalah munasabah & senang difahami. Tidak berbelit-belit dan terlalu luar biasa.

MEMILIH SYARIKAT YANG BETUL LEBIH PENTING BERBANDING USAHA KITA

Sudah berapa ramai di antara kita yang tertipu dengan pelbagai janji manis syarikat MLM yang menjalankan penipuan &Skim Cepat Kaya yang menjanjikan pulangan lumayan dalam masa yang singkat. Semua ini disebabkan sifat tidak sabar & tamak. Dalam MLM yang sebenar, tiada pulangan kekayaan dalam masa yang singkat & pulangan yang dijanjikan bagaikan tidak masuk akal. Shaklee tidak menjanjikan pulangan lumayan dalam sekelip mata. Tetapi Shaklee menjanjikan pulangan yang berterusan yang boleh diwarisi oleh keturunan kita.
Banyak syarikat mendakwa produk mereka berkesan. Tetapi Shaklee mempunyai bukti. Berpandukan sains & bukannya dakwaan serta ikutan semata-mata. Shaklee merupakan syarikat nutrisi semulajadi #1di Amerika Syarikat. RM1 billion telah dilaburkan di dalam ujikaji, penyelidiakan & pembangunan. Lebih daripada 65 saintis menjalankan R & D pada segala bahan & produk. Ini disokong oleh kajian saintifik & klinikal dalam lebih 100 buah jurnal.

Keahlian Shaklee juga tidak terlalu tinggi & masih dalam kadar yang amat munasabah. Penjualan produk tidak dijual mengikut pakej-pakej yang tertentu. MLM yang tulen, tiada pakej. Shaklee tidak mengambil keuntungan daripada kemasukan ahli. Shaklee hanya mengambil untung atau hasil melalui pergerakan barangan. 


PRODUK SHAKLEE MAHAL & TIADA SIJIL HALAL JAKIM ?

Bagi yang tidak biasa menjadi pengguna Shaklee, memang akan yang akan beranggapan Shaklee hanya untuk golongan kelas atasan. Pendek kata, untuk golongan yang banyak duit disebabkan oleh harganya yang boleh tahan. Namun jika dibuat pengiraan, sebenarnya Shaklee di antara vitamin yang murah di pasaran. Ada vitamin Shaklee yang boleh digunakan sehingga 6 bulan tetapi harganya tidak pun mencecah seratus. Murah bukan? 

Ya, memang betul ada yang sehingga RM400 harganya, tetapi adakah tidak berbaloi dengan kualitinya? Telah ramai pengguna Shaklee yang berpuas hati walaupun harga sebotol vitamin mencecah RM400 kerana dengan RM400, kesihatan mereka telah berjaya dibaiki. Tidak perlu lagi keluar masuk wad, tidak perlu lagi rawatan susulan yang beriilai ratusan ringgit setiap satu. Nilai RM400 ini amat bermakna bagi mereka yang telah berjaya bebas dari penyakit kritikal. Bukanlah bermaksud Shaklee boleh menyembuhkan. Tetapi berikhtiar dengan Shaklee tidak salah & yang pasti tidak memudaratkan kerana vitamin Shaklee adalah semulajadi. Tiada pengawet, pewarna & perisa tiruan, tiada paraben, tiada petroleum sulingan dan lain-lain.Untuk makluman, produk Shaklee memang tiada ditampal lago halal dari JAKIM. Ini kerana Shaklee adalah produk keluaran US. Sijil halal dilkeluarkan di US oleh ISA, salah satu badan Islam Amerika yang diiktiraf JAKIM. Boleh rujuk di sini. Jadi tiada timbul isu & masalah menggunakan produk Shaklee. 


SHAKLEE PRODUK USA?

Pernahkah ada hadis ataupun ayat Al-Quran yang mengharamkan umat Islam ataupun Melayu berniaga dengan bangsa lain? Nabi Muhammad menjalankan perniagaan bersama-sama dengan bangsa Yahudi dan kafir Quraisy. Berniaga dengan bangsa lain dapat meningkatkan lagi kuasa beli dan mempelajari ilmu mereka. Adakah kita hanya boleh berurusniaga & menyokong barangan dengan golongan yang tertentu sahaja? Jika barangan atau produk bangsa lain boleh memberikan faedah & kebaikan kepada kita, tidak menjadi satu kesalahan untuk kita mengamalkannya selagi tidak bertentangan dengan syarak.KEAHLIAN SHAKLEE

Jika inginkan vitamin Shaklee pada harga yang lebih rendah daripada harga pasaran, bolehlah mendaftar untuk menjadi ahli Shaklee & dapatkan diskaun sehingga 25%. Keahlian Shaklee cuma RM65 untuk seumur hidup. Namun jika membeli barangan Shaklee sebanyak RM650 @ 200uv, layak untuk mendapatkan KEAHLIAN PERCUMA.

Selain bonus jika menjadi pengedar, Shaklee juga menawarkan pelbagai faedah lain seperti tabung kereta dalam bentuk wang tunai jika berjaya mencapai syarat yang telah ditetapkan, pakej umrah & pelancongan PERCUMA, bonus kepimpinan, bonus tambahan & pelbagai insentif lain. Sehingga kini, purata pendapatan tahunan pengedar Shaklee yang berjaya boleh mencecah sehingga RM600, 000 dan boleh meningkat lebih daripada itu.Masih ragu-ragu dengan  Shaklee ? 

Dalam konsep kejayaan menjalankan MLM, perkara yang perlu dibuat adalah dengan mendaftar ahli dan terus buat sambil mengkaji. Jika hendak dikaji terlebih dahulu, orang lain sudah pun kaya dan kita masih mengkaji. Jika sudah terbukti syarikat Shaklee kukuh dan berupaya bertahan lama, tidak perlu dikaji dengan lebih mendalam. Mengkaji sambil membuat bisnes dapat memberikan kelebihan supaya lebih maju ke hadapan. Cuma korbankan sedikit masa yang ada untuk fokus. 

JANGAN TAKUT GAGAL JIKA HENDAK BERJAYA. KITA AKAN BANYAK BELAJAR DARIPADA KEGAGALAN BERBANDING KEJAYAAN


*** Terpulang kepada anda untuk menjana pendapatan dengan Shaklee @ untuk kegunaan sendiri. Jika hanya untuk kegunaan sendiri, tidak perlu fokus kepada point setiap bulan. Tetapi jika point melepasi point yang telah ditetapkan, anda juga layak mendapat bonus dari Shaklee..!!Ingin sertai kumpulan kami yang HEBAT ?
Hubungi saya :-

Yani Ismail
sms|wassap : 019-9319790

Ataupun email saya di :-
Idyani@gmail.com
SAYA MENANTI ANDA !!

No comments:

Post a Comment