Mealshakes Tidak Selamat Untuk Kanak-Kanak...??MEALSHAKES, nama yang sudah tidak asing lagi di kalangan ibu-ibu yang sentiasa mencari vitamin terbaik untuk kesihatan anak-anak mereka. Walaupun sentiasa dimomokkan dengan isu-isu negatif, tetapi kedangkalan fakta membuatkan isu-isu ini hanya dipandang sepi. Dedak, makanan orang dewasa, makanan yang ada gula tambahan, makanan yang rendah lemak dan sebagainya dilabelkan untuk Mealshakes. Seolah-olah Mealshakes ini BERACUN & BERTOKSIK. 


Tahukah kita, Mealshakes telah banyak membantu ibu-ibu menangani masalah yang berkaitan dengan kesihatan anak mereka. Sembelit, hilang selera makan, asthma, sering demam & selesema dan sebagainya semakin beransur tiada setelah konsisten dengan Mealshakes. Jadi, macam mana pula timbulnya isu Mealshakes ini beracun? Mealshakes ini memudaratkan? Mudarat atau tidak bukan disebabkan Mealshakes, tetapi bergantung kepada cara aplikasinya. Adakah mengikut sukatan yang betul? Adakah anak kita tidak mempunyai "soy allergic"? Adakah anak kita ada mengambil ubat-ubatan hospital atau klinik? Untuk pengetahuan, Mealshakes hanya dibenarkan untuk anak-anak yang berumur setahun & ke atas sahaja. 


Isu MALTODEXTRIN di dalam Mealshakes. Ini ialah isu yang sentiasa dibangkitkan tanpa mengetahui apakah itu Maltodextrin dan fungsinya yang sebenar.

Maltodextrin merupakan bahan perisa/penambah yang biasa digunakan. Ia merupakan karbohidrat yang mudah dihadam yang diperbuat daripada beras, jagung ataupun kanji kentang. Juga boleh didapati dari barli atau gandum) Maltodextrin dibuat dari bahan semulajadi yang sudah semestinya NON-GMO dan bukannya dari bahan kimia walaupun melibatkan tindakbalas kimia dalam proses penghasilannya. Ia merupakan bahan yang selamat yang digunakan sebagai pemekat atau "fillied" dalam pemprosesan makanan.

Maltodextrin menpunyai indeks glisemik yang tinggi. Ia menukarkan karbohidrat yang kompleks kepada glukos dan dicerna dengan cepat. Atas sebab inilah, Mealshakes sangat disyorkan untuk mereka yang mengalami masalah kekurangan berat badan atau hilang selera makan di mana Mealshakes berfungsi untuk menambahkan selera makan & berat badan seseorang. kredit


kandungan nutrisi di dalam Mealshakes
Mealshakes sesuai untuk kanak-kanak & juga orang dewasa. Tetapi haruslah mengikut sukatan yang betul. Umpamanya kita makan cendol. Cendol ini makanan untuk orang dewasa atau kanak-kanak ? Jika untuk kedua-duanya, adakah anak-anak kita akan makan cendol sebanyak yang orang dewasa makan? Sengaja saya gunakan cendol sebagai contoh sebab sekarang musim panas. Tetiba teringatkan cendol sejuk. 

Jadi diharap dengan segala penerangan & penjelasan yang telah diberikan, ibu-ibu tidak lagi perlu risau dan khuatir untuk memberikan Mealshakes untuk anak-anak. 


Ingin mendapatkan Mealshakes ?

 order sekarang

Anda akan membuat tempahan terus melalui ESELL Shaklee


Sebarang pertanyaan & konsultasi penuh, boleh hubungi saya:

☏ sms/whatssap : 019.931.9790 (YANI ISMAIL)
✉ email : idyani@gmail.com
                                                
"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

1 comment:

  1. Yup.. G.I pun tinggi means dilepaskan dlm bdn dgn cepat. My kid mmg solve sembelit dgn mealshakes, alhamdulillah

    ReplyDelete