Kenapa mesti ESP Shaklee ?
Mac 2014....berterbangan promosi ESP. Promosi yang amat ditunggu-tunggu oleh peminat tegar Shaklee. ESP ini produk Shaklee yang paling laris...paling hangat..paling BEST!!

Tapi masih ada yang ragu-ragu dengan ESP. Masih percayakan mitos bahawa soya penyebab pelbagai jenis penyakit. Namun kita perlu mengetahui bahawasanya soya ESP adalah sesuatu yang berbeza. Bukan soya yang dijual di kaki-kaki lima. Bukan soya yang diproses di belakang rumah kedai. Soya ESP telah melalui berpuluh-puluh kajian klinikal dan ujian makmal sebelum dipasarkan.

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan kita keseluruhan kebaikan soya.

Kenapa ramai yang mengatakan ESP shaklee adalah soya yang terbaik ?
  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik. Kenapa soya mesti ditanam secara organik? Sebab kajian penanaman secara kimia akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dan dari segi kajian, sudah terbukti ada hubungkait antara canser dan nitrates. Jadi amatlah penting pesticid, fungisid dan herbisid tidak digunakan di sepanjang proses pembesaran soya ini.

  • Soya mestilah Non-GMO (tidak dihasilkan secara genetik). Kenapa protein soya mesti lah non-genetic? Sebab secara umumnya, kacang soya dari jenis genetik ini adalah murah untuk dihasilkan (lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural) & kebanyakan syarikat akan mencari cara untuk menjimatkan kos dan semestinya akan menggunakan kacang soya yang dihasilkan secara genetik. Berdasarkan kajian, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan

  • Protein soya itu mesti mengandungi 9 asid amino perlu. Ini ciri yang amat penting. Badan memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi, enzim. Jika kekurangan salah satu asid amino ini, sistem imunisasi badan akan berkurangan sebanyak 30% dan banyak fungsi badan yang penting akan terjejas. 

  • Dalam proses pembuatan soy isolate, kepingan soya mesti dibersihkan dengan air bukan dengan alkohol. Alkohol itu haram. Kalau ianya dicuci dengan alkohol, ianya akan memusnahkan  kandungan isoflavone sehingga 80%. Sedangkan isoflavone diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser paru-paru dan lain-lain. Isoflavone juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

  • Bahan anti-tiroid/anti-growth substance mesti disingkirkan. Soya yang mentah mengandungi anti-growth, anti-tyrosine substance. Sedangkan kalau kekurangan bahan-bahan ini akan menyebablan tekanan darah rendah, suhu badan rendah dan restless leg syndrome (sindrom kaki resah yang disebabkan oleh masalah saraf). 

  • Proses pembuatan protein soya sebaiknya tanpa pemanasan. Asid amino sangat sensitif dengan suhu yang panas. Dalam sesetengah kajian yang dijalankan, memasak protein akan memusnahkan sehingga 50% beberapa jenis amino asid perlu. Jika seseorang itu sentiasa mengambil makanan yang kekurangan amino asid perlu, akan berlaku ketidakcukupan pertumbuhan sel-sel otak dan hormon serta pertumbuhan tisu-tisu dalam badan.

  • Isolate soya mesti ditambah dengan unsur kalsium. Kajian/artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang, Dan oleh yang demikian, unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah ke dalam protein soya untuk meneutralkan kembali serbuk soya. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambahkan unsur kalsium ini.


Jadi sebelum memilih minuman berprotein tinggi untuk kesihatan kita, carilah info & maklumat yang tepat. Tanyalah pada mereka yang pakar & tidak mempercayai khabar angin semata-mata. Sudah ramai yang mendapat kebaikan akibat konsisten dengan ESP. 
Ingin mendapatkan ESP pada harga promosi ?


Kami akan menghantar terus pesanan anda dengan kadar rata RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 untuk Sabah & Sarawak

Sekiranya ada persoalan berbangkit mengenai rundingan harga mengikut bajet, dosage, kuantiti dan pengambilan setiap produk, boleh hubungi saya 

Emel: idyani@gmail.com
Call/SMS/wassap: 019-9319790
"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya mendaftar menjadi ahli SHAKLEE? Hubungi saya juga. Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan. Anda akan dijemput ke KUMPULAN EKSLUSIF kami di Facebook"
No comments:

Post a Comment