Bahayanya panadol kepada tubuhAnak-anak saya bahkan saya suami isteri sudah tidak lama ke klinik jika demam atau tidak sihat badan. Ke klinik hanya untuk pengesahan sakit sahaja. Untuk mengelakkan jika ada yang kronik. Sudah lama saya elakkan untuk memberikan keluarga saya ubat demam terutamanya panadol atau sirap demam untuk kanak-kanak.

Banyak yang kita boleh baca mengenai keburukan panadol di internet & jurnal-jurnal perubatan, malahan ada di kalangan doktor-doktor pakar sendiri yang mengesahkan, di mana panadol akan kekal di dalam badan untuk satu tempoh yang agak lama. Cuba bayangkan, barang yang lama di dalam tubuh & tidak boleh dibuang..?? Bukankah ianya hanya mengundang kepada keburukan. Lagipun, saya tidak mahu keluarga saya terlalu bergantung kepada panadol@painkiller. Takut menjadi satu kebiasaan. Demam sikit telan panadol..sakit sikit telan panadol. Ini kerana pengambilan yang kerap boleh membawa kepada masalah kerosakan hati yang teruk kerana panadol akan dikumuhkan di hati. Pengumpulan panadol akan menyebabkan kelebihan dos dan membawa kepada keracunan. Tambahan pula, pengambilan yang keterlaluan boleh menyebabkan kerosakan pada buah pinggang. Panadol adalah "painkiller". Semakin banyak kita mengambilnya, semakin kurang kesannya terhadap kita. Bererti kita akan perlukan dos yang lebih lagi apabila ianya kurang berkesan.

Tentu ada yang tertanya, kalau demam atau sakit nanti, nak sihat macam mana kalau tak makan ubat klinik..? Saya hanya mampu tersenyum. 

Ini rahsia keluarga saya..

NUTRIFERON
Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia
 (Nutriferon). Formula yang digunakannya adalah selamat, semulajadi, tulen & berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf senagai penemuan terhebat dalam bidang immonologi.

Nutriferon (interferon) adalah satu formula ekslusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis. kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenze dan pelbagai jenis penyakit.

Apabila banyak kuman & mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.

Jadi, pilihan di tangan anda. Hargailah kehidupan kita. Sebagai seorang ibu, saya hanya inginkan yag terbaik untuk keluarga saya. Biarlah berhabis sedikit, asalkan mereka sihat tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan kimia yang akan memberi kesan untuk jangka masa panjang.Ingin dapatkan Nutriferon ?

Boleh sms | wassap |call: 019-9319790

COD sekitar Kuala Terengganu
No comments:

Post a Comment